Mali by sme jesť len vtedy, keď sme hladní a nie zo zvyku. Nemali by sme jedlom zaháňať frustrujúce pocity hnevu a stresu.
Všetky potraviny by sme mali skonzumovať hneď po tepelnej príprave, pretože znovuohrievanie jedlo znehodnocuje a zbavuje ho výživných zložiek.
Správna výživa spočíva v tom, že denne konzumujeme čerstvú živú stravu, bohatú na vitamíny a balastné látky.
Ak je to možné, vyhýbajte sa všetkému, čo je pripravené z bielej múky a cukru, pretože tieto produkty zbavujú telo životne dôležitých látok.
Z jedálneho lístka by ste mali škrtnúť všetky komerčne pripravené hotové produkty, pretože obsahujú veľké množstvo chemických prísad.
Zelenina a ovocie by nemali byť dlho varené, pretože tak strácajú výživné látky. Výbornou investíciou bude parný hrniec!
Nepite príliš horúce ani príliš studené nápoje, pretože si môžete privolať svalové kŕče v zažívacom trakte, prípadne jeho zápal.
Nejedzte pokiaľ ste rozrušení, máte bolesti, alebo iné problémy, pretože tieto negatívne energie sa dostávajú do prijímanej potravy a spôsobujú ešte vážnejšie tráviace problémy.
Zapamätajte si, že zdravotné problémy môžeme odstrániť správne zloženou stravou, ale nesprávnou výživou si môžete privolať mnohé zdravotné problémy! Dodajte potravou, to čo vaše telo skutočne potrebuje, opatrite si čo najviac informácií o hodnote výživových prvkov v produktoch a doprajte si zdravie a spokojnosť!
Využívajte výhody V.I.P. čitateľov.
V prípade otázok nás kontaktujte.
Radi Vám odpovieme a poradíme.
PhDr. Radka Aľakšová
0905 723 073