V chladných ročných obdobiach jin, by ste mali jesť viac obilia, zeleniny a rýb. V letných mesiacoch jang zasa veľa ovocia a zeleniny. Tak udržíte zdravú rovnováhu a podporíte optimálne prispôsobenie organizmu momentálnej vonkajšej teplote.
Všetky potraviny by mali byť v prírodnej forme, teda nemali by byť chemicky ošetrené, priemyselne spracované, konzervované, či inak spracované. Každé takéto spracovanie má za následok znehodnocovanie potravín a má nepriaznivé účinky na organizmus.
Ovocie a zeleninu by ste mali konzumovať chemicky neošetrenú, bez insekticídov, ktoré vážne poškodzujú zdravie.
Všetky potraviny, ktoré konzumujete, by mali pochádzať z prostredia, v ktorom žijete, pretože len tak sa najlepšie udržiava rovnováha jin – jang.
Neprírodné nápoje ako sú káva, čierny čaj a alkoholické nápoje pôsobia rušivo na vnútornú rovnováhu. Najvhodnejšie sú bylinkové čaje osladené medom.
V priebehu požívania jedla by ste nemali piť žiadne nápoje, nakoľko žalúdočné sekréty sa takto riedia a narušuje sa ich činnosť pri trávení. Piť môžete pred jedlom alebo po jedle napr. jazmínový čaj, ktorý podporuje trávenie.
Jesť by ste mali v pokoji a vyrovnaný, pomaly a pozorne prežuť každé sústo.
Využívajte výhody V.I.P. čitateľov.
V prípade otázok nás kontaktujte.
Radi Vám odpovieme a poradíme.
PhDr. Radka Aľakšová
0905 723 073